Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания загря с 5 гола за Евро 2024

Снимка: БТА

Испания победи тима на Северна Ирландия с 5:1 в контролна среща, която се изигра в Палма де Майорка на стадион "Визит Майорка". Гостите от Острова, който са в групата на България от турнира Лига на нациите, откриха резултата изненадващо след ранно попадение на Даниъл Балърд във 2-ата минута. Домакините стигнаха до обрат с головете на Педри (2), Алваро Мората, Фабиан Руис и Микел Оярсабал.

Това бе последен мач заселекцията на Луис де ла Фуенте преди Евро 2024 в Германия, където те ще бъдат в една група с бронзовия медалист от Мондиал 2022 в Катар - Хърватия, настоящият европейски шампион - Италия, както и сензацията Албания.

Белгия спечели с 3:0 срещу Люксембург в последната си контрола преди Евро 2024. Селекционерът Доменико Тедеско обаче има не остана доволен, тъй като Тома Мюние получи контузия и се наложи да бъде сменен още в 16-ата минута. Аксел Витсел също напусна с травма.

Ромелу Лукаку се завърна в игра с два гола. Той откри резултатът от дузпа в 42-ата минута. Рекордьорът по попадения за Белгия сам изработи и реализира наказателния удар. След подновяването на играта отново Лукаку удвои, след като се възползва от асистенция на Доку. Крайното 3:0 оформи Леандро Тросар с красиво изпълнение.


По публикацията работи: Христо Денев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени