Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куман повика спешно играч на Борусия (Д) за европейското

Ян Маатсен преди дни игра финал в Шампионската лига.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ян Маатсен, който играе за Борусия (Дортмунд) като преотстъпен от английския Челси, беше добавен в националния отбор на Нидерландия за Евро 2024 от селекционера Роналд Куман в последния момент. Той ще влезе в състава на мястото на Френки де Йонг, за когото стана ясно, че не може да преодолее травмата в глезена.

Де Йонг официално се сбогува със съотборниците си с пост в социалните мрежи, а Куман заяви пред медиите, че лично за него ситуацията е била ясна преди два дни почти. Той обаче е предпочел да съобщи на футболистите 5 часа преди снощната проверка с Исландия, спечелена с 4:0.

Още един футболист от тима, който беше планиран да пътува за Германия, отпадна и това е Тюн Коопмайнерс от италианския Аталанта (Бергамо). Халфът е получил травма по време на загрявката преди мача срещу Исландия снощи.

22-годишният Маатсен играе като ляво крило или ляв защитник. От федерацията на страната съобщиха, че той е последното попълнение на тима и въпреки отпадането на двама.

"Това е финалната селекция на Роналд Куман от 25 футболисти. Треньорът реши да не бъдат викани повече хора", се казва в съобщение на централата.

Маатсен беше включен в първоначалния списък на Нидерландия, което означава, че е бил и преди това в плановете на тима. Той прекара първата част от сезона в Челси, след като пристигна от ПСВ Айндховен през 2018 година. Втората част от сезона за него мина в Борусия (Дортмунд), където записа 23 мача, 7 от които в Шампионската лига.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна