Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламена Миткова ще скача на финала в Рим довечера

Пламена Миткова
Снимка: Ройтерс

Пламена Миткова ще сложи точка на българското участие на европейското първенство по лека атлетика днес в Рим. 19-годишната пловдивчанка ще участва във финала на скок дължина, който започва в 21.54 часа наше време. 

Тя е в изключително силна компания, но е амбицирана отново да подобри върховото си постижение от 6,71 метра,, което постигна вчера в квалификациите.

Късно снощи швейцарката Муджинга Камбунджи победи Дарил Нейта на 200 метра при жените след фотофиниш. Тя спечели титлата само със стотна от секундата - 22.49 срещу 22.50 на Нейта. Французойката Елен Парисо взе бронзовото отличи с 22.63 секунди. За швейцарката това е второ злато в дисциплината след Мюнхен 2022.

Австрия завоюва първа титла на шампионата, след като Виктория Хъдсън стана първа на копие при жените с 64.62 метра. След нея се наредиха Адриана Вилагош (Сърбия) с 64.42 и Мари-Терезе Обст (Норвегия) с 63.50.

Естонецът Йоханес Ерм събра 8764 точки, за да спечели златото в десетобоя. За него това е първа титла на открито. Ерм надделя над Сандер Скотхайм (Норвегия) с 8635 и Макенсън Глети (Франция) с 8606 точки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна