Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наоми Осака и Кеи Нишикори ще участват в Париж

Наоми Осака
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившата номер 1 в световния тенис Наоми Осака ще може да участва на олимпийските игри в Париж, като тенис турнирът ще се проведе от 27 юли до 4 август във френската столица, предаде АФП, като се позовава на Японската федерация по тенис. Там ще играе и сънародникът ѝ Кеи Нишикори.

"Ще се радвам да играя, ако ми позволят", каза четикратната шампионка от турнира от Големия шлем на 13 април в Токио.

26-годишната Осака запали олимпийския огън на Игрите в Токио през 2021-ва, където беше елиминирана в третия кръг на турнира.

Японката бе извън кортовете от края на 2022 година за 15 месеца, като това бе период, в който тя роди дете. Осака се върна в състезателен режим от месец януари. Тя беше извън първите 800 в ранглистата на WТА, но вече е на 125-о място.

Въпреки задното си място в световната йерархия на тениса, Международната федерация по тенис даде разрешение на японката да играе на Олимпийските игри заради правилото на защитен ранкинг, от който се възползват състезатели, които са били дълго извън тениса поради различни причини, както и в качеството си на шампион от Големия шлем.

При мъжете ще участва и 34-годишният Кей Нишикори, който беше номер 4 в света, но сега е на 286-а позиция в АТР заради серия от контузии. Той също се възползва от защитения ранкинг. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна