Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юн и Фулъм откриват сезона във Висшата лига

Расмус Хьойлунд и компания приемат Фулъм на старта.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият сезон 2024/25 във Висшата лига на Англия ще започне на 16 август, петък с домакинството на Манчестър Юнайтед на Фулъм, обявиха от Лигата.

Кампанията ще започне на "Олд Трафорд", но най-интересният мач в първия кръг несъмнено ще бъде в Лондон, където носителят на Шампионската лига за 2021 година Челси приема шампиона на Англия за последните четири сезона Манчестър Сити.

Точно "гражданите" са отборът, който има най-труден старт на сезона, като в първите шест кръга ще трябва да премерят сили с вицешампиона Арсенал у дома и да гостуват на Уест Хем и Нюкасъл.

Труден се очертава стартът на сезона и за новаците в английския елит. Шампионът в Чемпиъншип Лестър ще започне кампанията с домакинство на Тотнъм, докато вицешампионът Ипсиуч ще приеме Ливърпул в дебюта на Арне Слот начело на мърсисайдци. Победителят от плейофа Саутхемптън пък ще открие сезона с гостуване на Нюкасъл.

Арсенал стартира с домакинство на Уулвърхемптън, а като особено любопитен се очертава и сблъсъкът между Уест Хям и участника в Шампионската лига Астън Вила. 

В останалите три мача от първия кръг Евертън е домакин на Брайтън, Брентфорд приема Кристъл Палас в единственото лондонско дерби на старта, а Борнемут гостува на Нотингам Форест.

Голямото дерби на английския футбол между Манчестър Юнайтед и Ливърпул е още в третия кръг на "Олд Трафорд", а в четвъртия кръг е дербито на Северен Лондон между Тотнъм и Арсенал.

Сезонът в Англия завършва на 25 май 2025 година. В последния кръг най-любопитните срещи са Фулъм - Манчестър Сити, Ливърпул - Кристъл Палас, Саутхемптън - Арсенал, Манчестър Юнайтед - Астън Вила и Нотингам Форест - Челси.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна