Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима дебютанти в тенис отбора на САЩ за Париж

Коко Гоф ще играе и на двойки.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионката от Откритото първенство на САЩ Коко Гоф е готова да направи своя олимпийски дебют тази година, след като беше включена в американския отбор по тенис за Игрите в Париж, съобщиха от американската федерация. За първи път шестима тенисисти ще направят дебют на най-големия спортен форум.

Номер 2 в световната ранглиста Гоф, която не успя да се състезава на Олимпиадата в Токио, след като даде положителен тест за Ковид-19, ще се присъедини към Джесика Пегула, Даниел Колинс и Ема Наваро, които също ще играят в мачовете на сингъл.

20-годишната Гоф, която спечели първата си голяма титла на двойки тази година на "Ролан Гарос", където ще се проведе надпреварата по тенис на олимпиадата, също ще играе на двойки с Пегула, докато Колинс ще си партнира с Дезире Кравчик.

Колинс, която обяви през януари, че ще се оттегли от тениса след края на сезона, има рекорд от 36-11 на сингъл тази година, включително серия от 15 поредни победи и титли в Маями и в Чарлстън.

При мъжете световният номер 12 Тейлър Фриц е най-високо класираният американец в индивидуален отбор, който включва още Томи Пол (№13), Крис Юбанкс и Маркос Гирон. Бен Шелтън, който е 14-и в ранглистата на АТР,  отказа участие на олимпийските игри.

Фриц и Пол ще бъдат тандем на двойки, докато световният номер 5 на двойки Раджийв Рам и номер 15 Остин Крайчек ще формират другия.

Тенис асоциацията на САЩ съобщи, че ще обяви смесените двойки след няколко дни.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени