Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Начева със скъсани връзки и счупен глезен, оперираха я

Александра Начева
Снимка: Сп. Атлетика

Четвъртата в тройния скок от Европейското първенство по лека атлетика в Рим по-рано през месеца Александра Начева е била оперирана днес в “Пирогов”, след като се оказа, че е със скъсани връзки и счупен десен глезен, научи Sportal.bg от самата атлетка. 22-годишната пловдивчанка, която в Рим постави два лични рекорда (14.29 м в квалификациите и 14.35 м във финала), се контузи вчера по време на първия си опит в скока на дължина на турнира “Никола Вълчанов” в Габрово.

“При приземяването десният ми глезен се заклещи под мен и като тръгнах да го вадя, се обърна назад. Явно е трябвало да ми се случи! И без това на мен целта ми е медал, а в Париж щеше да е почти невъзможно. В Лос Анджелис подготвена за 15 метра, отивам за медал. Вчера казах на Стойко…'Представяш ли си колко зле приех четвъртото място на Европейското, а сега като го погледна всичко е било прекрасно.’ Сезонът ми даде увереността, от която имах нужда. Че за няколко месеца тренировки мога да скоча 14,50 (с 15те см от дъската). Така, че представете си какво ще стане след 4 години в Лос Анджелис. Имах нужда от този сезон, въпреки завършека”, сподели Начева пред Sportal.bg.

Това е трета операция за Начева в рамките на няколко години. Ще се справи ли тя да се възстанови психически от всичко и да се върне към най-добрата си версия? Тя е категорична оптимистка по темата: “Даже по-лесно от предните.”

Смята ли младата ни атлетка, че именно тези моменти каляват спортистите?

“По-мотивирана не съм била и знам, че дори ще ми бъде в плюс”, добави тя.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна