Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нагелсман и Якин са доволни от равенството във Франкфурт

Нагелсман (вляво) и Якин се поздравяват след мача.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман заяви, че е доволен от равенството с Швейцария (1:1) на стадиона във Франкфурт, което остави неговия отбор на върха в група А на Евро 2024. Гол на Никлас Фюлкруг донесе точката за Бундестима в добавеното време на срещата.

"Накрая това бе заслужена точка. Разбира се, че рискувахме да допуснем гол на контраатака, но трябваше да атакуваме. Справихме се добре, за да изравним. Точката е напълно заслужена. Швейцария е опасен съперник, но ние влязохме правилно в мача от тактическа гледна точка", каза Нагелсман.

Специалистът похвали голмайстора Фюлкруг, който отбеляза втория си гол на Евро 2024, въпреки че продължава да не намира място в стартовите 11.

"Той отбеляза отново хубав гол. Никлас е важен играч за нас. Щастливи сме да имаме подобен футболист, когото да пуснем от пейката. Важно е един отбор да разполага с играчи, които умеят да бележат важни попадения като резерви. Винаги анализирам съперника, преди да избера стартовия състав. След това пък винаги имам опцията да пусна различни играчи от скамейката", добави селекционерът.

Наставникът на швейцарците Мурат Якин похвали своите футболисти.

"На първо място трябва да направя голям комплимент на отбора. Това беше тактически мач, можеше да се види колко много тичахме и колко много се борихме. Успяхме да изнервим съперника с нашите контри. Наистина съм доволен от стила и начина, по който играхме. Съжалявам за отбора, но представянето беше прекрасно и можем да живеем с равенството", каза Якин.

Резултатът означава, че Швейцария, като втори в групата, сега вероятно ще срещне или Италия, или Хърватия.

"Италия или Хърватия - хубаво е да мислиш за подготовката за мач с тях. Първо ще се насладим на момента, а след това ще отделим време да се подготвим за нашия съперник", добави селекционерът.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна