Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР ще глоби Столичната община за неизпълнение на съдебното решение, отменило новата организация на движението в центъра

Снимка: Ерол Емилов

МВР ще глоби Столичната община между 2000 и 7000 лева за неизпълнение на съдебното решение, с което беше отменена новата организация на движението в центъра на София. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов:

"Срокът, който сме дали, е до днес. Тук нищо не се случва. Това, което предстои от наша страна, е санкция по Закона за движение по пътищата, както и евентуално сигнал до прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение, което реално е престъпление по Наказателния съд". 

Кметът на София Васил Терзиев няма да подава оставка, след като от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет я поискаха заради организацията на движение по бул. "Патриарх Евтимий" и след като и от СДВР излязоха със становище, че не е спазил закона.

Общинският съветник Борис Бонев призова МВР да не се бърка в работата на общината, а Терзиев избори редица сфери, в които работи за подобряване живота на столичани:

"Каква точно е причината, освен "Патриарха"? Може би заради всичко, което сме направили да започнат да работят фирмите за сметоизвозване, за това, че мием повече, за това, че косим повече, за това, че сме привели във вид огромна част от града. Да се извиня за това, че се справяме по-добре с приходната част на бюджета, че се правят по-открити обществени поръчки, за това, че пазим ресурса на софиянци. Листът е много дълъг".

Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна