Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Копа Америка Уругвай вкара 5 гола, Панама изненада домакина

Уругвайският национал Дарвин Нунес се радва на попадението си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Уругвай направи решителна крачка към директните елиминации в Копа Америка след успех с 5:0 срещу тима на Боливия. С успеха възпитаниците на Марсело Биелса оглавиха своята група "С".
Старт на головото шоу даде Факундо Пелистри, който отрки резултата в 8-ата минута, след като се възползва от центриране на Араухо. Малко по-късно в 21-вата минута Дарвин Нунес запуши устите на всичките си критици и покачи, завършвайки атаката на своя тим с прецизен удар. Това бе попадение в седми пореден мач за футболиста на Ливърпул с националната фланелка.
Головата фиеста продължи чак в заключителния четвърт час на редовното време, когато в 77-ата минута халфът Николас де ла Крус осигури добро подаване на Максимилиано Араухо в наказателното поле, а там последният не сбърка, за да направи преднината на тима си класическа. В 81-вата минута нещата започнаха да вървят към разгром. Факундо Пелистри отигра към Федерико Валверде и халфът на Реал Мадрид прати топката в долния ляв ъгъл. Петото попадение падна минута преди края на редовното време. Бентанкур скочи високо, за да засече центриране от корнер в малкото наказателното поле и оформи крайния резултат.
Отборът на Панама победи изненадващо домакина  САЩ, с 2:1. “Янките” поведоха с гол на Фоларин Балогун (22'), но головете на Сесар Блекман (26') и Хосе Фахардо (83') донесоха обрат. Цял мач за Панама изигра бившият играч на Левски Хосе Кордоба.

По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна