Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският съд: ДАНС да издири мигрантите, пътували в автобуса, който блъсна патрулка

Снимка: БГНЕС

ДАНС и миграционните служби трябва да издирят сирийските мигранти, които са пътували в автобуса, блъснал полицейски автомобил и причинил смъртта на двама бургаски полицаи.

Това разпореди Бургаският окръжен съд по делото, в което обвиняем е сирийският гражданин със статут на бежанец Омар Аднан.

Случаят е от 25 август 2022 г., когато автобус с 47 нелегални мигранти предизвика катастрофа на кръгово кръстовище в Бургас.

Калин Янев - адвокатът на обвиняемия Омар Аднан, на днешното съдебно заседание отново заяви, че настоява за непосредствен разпит на свидетелите, като по-голямата част от тях са превозваните нелегални мигранти.

Само петима от нелегалните мигранти са били разпитани след катастрофата пред съдия, заяви прокурорът по делото Димитър Узунов.

Единственият до момента издирен пътник от автобуса - 24 годишният Уалит Ханди Ибрахим, беше разпитан днес. Той заяви, че през цялото време се е страхувал да не бъде задържан от полицията и да не стане катастрофа, защото автобусът още при тръгването си е блъснал дърво, а след това през цялото пътуване рязко е набивал спирачки.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 22 юли.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна