Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пътувай с Хоризонт" - ново предаване на БНР

Служебният министър на туризма Евтим Милошев (вдясно) и генералният директор на БНР Милен Митев
Снимка: Наталия Ганчовска

Българското национално радио и Министерството на туризма ще реализират партньорство за привличането на повече туристи от българската диаспора по света и чужденци към утвърдени дестинации у нас и по-малко популярни туристически обекти. Така официално беше обявено най-новото предаване на обществената медия "Пътувай с Хоризонт". Освен за традиционния туризъм, целта на предаването, което ще се излъчва в неделя след обедния бюлетин, е да разказва за богатото културно-историческо наследство и природните забележителности в страната.

Туристическият акцент се завръща в програмата на "Хоризонт" през летните месеци и като първа стъпка от инициатива за популяризиране на вътрешния туризъм по света и пред българската диаспора. Като обществена медия радиото ще разказва за познати и по-малко познати туристически дестинации  през впечатленията на гости, през историите на туристически обекти за богатствата и красотите на България, заяви по време на срещата генералният директор на БНР Милен Митев:

"Целта на това предаване е да ни покаже богатството на нашата култура, история през погледа на туристическия бранш, да ни запознае с предизвикателствата, с които се сблъскват колегите ни, които работят в областта на туризма, да разказва за местата в България и да ги представя по един истински начин, близък до сърцата на хората. Без търсене на излишна сензация и - разбира се, се радвам, че получаваме институционална подкрепа от страна Министерството на туризма".

Министърът на туризма Евтим Милошев обясни партньорството с БНР с широката аудитория на радиото по света:

"Нашата страна е пълна с възможности за всякакъв вид туризъм - не само морски, не само планински, говорим за СПА туризъм, културен туризъм, екотуризъм, здравен туризъм - всичкото това нещо през възможностите и платформите на БНР, тази информация и това съдържание ще достигне до големите български диаспори, които слушат БНР по света, през специализираните преводи, най-вече до съседните ни държави, които са един от фокусите ни за потенциални туристи в нашата страна".

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна