Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За какво да внимаваме при онлайн резервация на почивка

Снимка: pixabay.com

Започна активният сезон за летните почивки. Все повече хора предпочитат онлайн резервациите няколко месеца преди ваканцията, за да се възползват от отстъпките при ранните записвания. Но как да бъдем сигурни, че ще получим заявената услуга? 

Около 5% от жалбите и сигналите, свързани с онлайн пазаруването, касаят туристическите услуги, съобщи в интервю за Радио Стара Загора“ Габриела Руменова от „Ние, потребителите“. Тя коментира, че при резервация за почивка онлайн и покупка на ваучери за настаняване е необходимо да спазваме определени правила, за да избегнем проблеми и възможност от измами:    

 ·  Задължително направете регистрация в платформата, за да имате писмена история на всички свои покупки и създадените във връзка с тях документи.

·  Запознайте се внимателно с условията на платформата и нейната отговорност при неуредици.

·  Настоявайте за писмен договор и общи условия, които уреждат правата и задълженията на двете страни в най-често срещаните ситуации, включително при анулиране.

·  Ако се стигне да отмяна на резервация, прочетете отново подробно какво дължи виновната страна и настоявайте за спазване на предварително договорените условия.

·  При анулиране на резервацията от страна на хотелиера, обсъдете с него възможността да съдейства да бъдете настанени на друго място, при сходни условия.

·  В случай че не уредите казуса доброволно, следващата стъпка е да се обърнете към институциите. 

Още по темата чуйте от Габриела Руменова в звуковия файл:

 
По публикацията работи: Елена Балабанова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна