Има ли бъдеще круизният туризъм

Круизният туризъм е най-засегнатият бизнес в целия свят. Пандемията, причинена от Covid-19, нанесе унищожителен удар върху него , заяви Борис Боев – продуктов мениджър на една от нaй-големите туристически агенции у нас. „ Туризмът е може би..

обновено на 19.11.20 в 13:47

Проф. Георги Момеков: Разпространените в публичното пространство протоколи за лечение на COVID 19 са недопустими и абсурдни

Разпространените в публичното пространство протоколи за лечение на COVID 19,  с над 20 позиции медикаменти, са недопустими и абсурдни , коментира за радио Стара Загора проф. Георги Момеков, председател на Българско научно дружество по..

публикувано на 18.11.20 в 11:05

Регионалната фармацевтична колегия в Стара Загора е против идеята лекарства да се продават в магазинната мрежа

Регионалната фармацевтична колегия в Стара Загора е против идеята на БЛС, лекарства да се продават в магазинната мрежа. Това заяви в предаването Репортер председателят на колегията Ростислав Курдов. Той определи мярката като крайна либерализация,..

публикувано на 17.11.20 в 14:02
Ваня Манова, мениджър на Mаstercard за България, Северна Македония, Албания и Косово

Google Pay стъпва в България

Google Pay навлиза официално на българския пазар от днес. Дългоочакваната новина съобщи ексклузивно пред Радио Стара Загора/БНР Ваня Манова, мениджър на Mаstercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.  Услугата Google Pay става достъпна..

публикувано на 17.11.20 в 08:15

За връзката между хигиената и пластмасите за еднократна употреба

От началото на пандемията се заговори за различни начини за предпазване от вируса. Много от тях, за съжаление, нереални. Една подобна идея, която се прокрадна и се превръща в тенденция, е и зачестилото използване на пластмасови изделия за еднократна..

публикувано на 15.11.20 в 17:17
доц. Жасмина Мирчева

Доц. Жасмина Мирчева: Липсва грижа за човека

Българинът се усеща изгубен. Той не може да намери решение нито за себе си, нито за близките си щом стане дума за лечение. Това коментира пред Радио Стара Загора доц. д-р Жасмина Мирчева, имунолог и консултант по лекарствена политика, с която..

публикувано на 13.11.20 в 14:27

Скулпторът Красимир Ломски: Живеем в преломни времена

Красимир Кръстев Ломски е завършил Националната художествена академия специалност „Скулптура“. Дълги години работи в ателието на Георги Чапкънов. Помагал е в създаването на скулптурата на Славейкови в София, статуята на София, както и при..

публикувано на 12.11.20 в 20:44

Д-р Валентин Вълчев: Големият длъжник в тази тежка ситуация са доболничната помощ и семейните лекари

Ситуацията с коронавируса е на косъм да излезе извън контрол, това каза за Радио Стара Загора заместник-директорът на МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол д-р Валентин Вълчев.  "Големият длъжник в тази тежка ситуация е доболничната помощ и семейните лекари...

публикувано на 12.11.20 в 15:10
Борислав Цеков

Изборите в САЩ ще се решат в съда

Изборите в САЩ ще се решат в съда. Налице са многобройни сигнали за огромни изборни нарушения, които повлияха на вота в решителните щати на президентския вот. Това каза в интервю за Радио Стара Загора д-р Борислав Цеков от Център за нова Европа. По..

публикувано на 11.11.20 в 17:25

Андрей Едрев предоставя дома си на болни от Ковид

Андрей Едрев,  станал популярен от риалити формата „Островът на изкушението“, е готов да предостави дома си на болни от Ковид-19. Той се включва и в борбата с пандемията като доброволец в Ковид  отделение. Преди няколко години Андрей издаде..

публикувано на 10.11.20 в 13:51