4 455 вече подкрепиха Сдружението на Тарловите пациенти в България

4 455 души са подкрепили петицията на Сдружението на Тарловите пациенти в България към момента. Петицията ще бъде част от пакет документи, с който тези пациенти  ще настояват пред Министерството   да се лекуват успешно. Целта е..

публикувано на 26.03.20 в 15:35

В Малка Верея събраха пари за строежа на православен храм

Жителите на старозагорското с. Малка Верея събраха средства за построяването на православен храм  на името на Свети Великомъченик Трифон. Тяхната дългогодишна мечта започна с отливането на основите на църквата през 2016 г. Различни обстоятелства не..

публикувано на 25.03.20 в 16:32

За първи път вестник "Стършел" няма да връчи наградата си за хумористичен разказ

Днес се навършват 130 години от рождението на големия хуморист и художник Димитър Христов Чорбаджийски – Чудомир. За първи път от 1969 година, поради въведеното извънредно положение в страната вестник „Стършел“ няма да връчи наградата си за..

публикувано на 25.03.20 в 09:34

М. Данева: Дарете кръв и спасете живот!

Рязък спад в броя на доброволните кръводарители отчитат от всички центрове по трансфузионна хематология в страната през последната седмица. Това ограничава възможностите за попълване на депата от кръв и кръвни съставки, необходими в страната ни...

публикувано на 24.03.20 в 16:40

Рая Стефанова: Виртуалната класна стая мотивира децата да учат

Дистанционното обучение не е новост за началната учителка от Второ основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора Рая Стефанова. Когато на 16-ти март училищата трябваше да преминат на дистанционно обучение в електронна среда, заради извънредното..

публикувано на 24.03.20 в 10:40

"Пазете здравето си, но запрятайте ръкави, създавайте и работете", пожелава Евден Николов, предс.на ВМРО Стара Загора

Дали кризата ще раздели плявата от зърното или как да погледнем позитивно и с надежда на въведеното извънредно положение в страната. Тази гледна точка предлага Евден Николов, общински лидер на ВМРО в Стара Загора. „Налице са условия и се проявяват все..

публикувано на 24.03.20 в 07:40

Д-р Александър Симидчиев: Стресът отслабва имунитета

Хората трябва да бъдат спокойни, защото самият психологически стрес покрай ситуацията с коронавируса, на който сме подложени към момента е фактор, който може да отслаби имунитета. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора Д-р Александър Симидчиев,..

публикувано на 23.03.20 в 16:10

При нужда студентите в медицински специалности могат да участват в спомагателни дейности

В условията на пандемия от коронавирус най-уязвими са медицинските работници. За да им помогнат, студенти от медицински специалности у нас изявиха желание да се включат като доброволци  в болници, които се превърнаха в центрове за борба с вируса.  Към този..

публикувано на 23.03.20 в 15:27

Дефицитът на стоки е големият проблем, спекулата е следствие

Липсата на нормално снабдяване с някои стоки е причината за покачването на цените и решението е в насърчаването на производството и вноса им, каза за Радио Стара Загора Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители“. Според Николов,..

публикувано на 23.03.20 в 08:35

Селата - по-доброто място за изолация

В условията на социална изолация, наложена от бързото разпространение на COVID-19, селата се оказват една добра алтернатива, която може да осмисли периода на карантината. „Ситуациите като сегашната ще се увеличават и ние от доста години..

публикувано на 20.03.20 в 16:14