Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство назначи седем нови областни управители

Със същото решение на МС са освободени заемащите досега длъжността

Заседание на служебното правителство, ръководено от Димитър Главчев.
Снимка: БТА

Седем нови областни управители са назначени от служебния кабинет, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

Те ще ръководят областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността.

От съобщението излиза, че Севджан Съдкъев, чиято оставка от Надзорния съвет на Агенцията за публични предприятия и контрол Народното събрание отказа да приеме, е назначен за управител на област Разград. 
Ето и информацията за новите областни управители, която пресслужбата на МС предостави:

Област Враца

За областен управител на област Враца е назначен Николай Николов. Той е финансист по образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Враца.

Преди това е работил шест години в същата областна администрация в сферата на административния контрол и регионалното развитие.

Област Монтана

Калин Хайтов поема поста областен управител на област Монтана. Досега той е заемал длъжността заместник областен управител в същата област.

Калин Хайтов е бил преподавател в професионалната гимназия "Проф. арх. Стефан Стефанов" в Монтана. Завършил е Русенския университет "Ангел Кънчев". 

Област Разград

За областен управител на област Разград е назначен Севджан Съдкъев. Притежава богат административен опит. Придобива образователно-квалификационна степен "Магистър" по специалността "Индустриален мениджмънт" от Русенския университет "Ангел Кънчев". 

Област Смолян

Румен Пехливанов е назначен за областен управител на област Смолян. Той е икономист по образование. Притежава дългогодишен управленски опит.

В периода 2001 г. – 2023 г. е бил кмет на община Рудозем, а между 2003 г. и 2007 г. – председател на Общинския съвет в същата община.

Област Стара Загора

За областен управител на област Стара Загора е назначен Методи Марков. Притежава образователно-квалификационна степен "Магистър" по специалността "Публична администрация" от Академията на МВР в София. 

Той е дългогодишен служител в системата на МВР. От 2011 г. до 2018 г. е зам.-кмет на община Мъглиж. 

Област Шумен

Бейнур Ахмед е назначен за областен управител на област Шумен. Близо 15 години работи в община Шумен, а от 2013 г. до 2015 г. е главен секретар на Областната администрация Шумен.

Завършил е ШУ "Епископ Константин Преславски".

Област Ямбол

За областен управител на област Ямбол е назначен Николай Костадинов. Той е с висше юридическо образование.

От 2023 г. е заместник областен управител на област Ямбол. Преди това, близо седем години е бил старши юрисконсулт в Инспекция по труда – Ямбол.

На 26 юни т.г. служебният кабинет назначи четирима нови областни управители – на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна