Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джевдет Чакъров призна за напрежение в ДПС, но с надежда: Да няма разцепление

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров обяви, че като цяло в групата на ДПС има напрежение след вчерашното гласуване на кабинета "Желязков", в което той самият гласува против.

ПГ на ДПС се раздели, Джевдет Чакъров е сред гласувалите срещу Желязков

"Като цяло в групата на ДПС има напрежение, защото колективните органи трябва да работят. Това са принципи, които трябва да бъдат споделени. Да се надяваме, че няма да има разцепление, ще видим процесите, които са в ход. Трябва да надделее разумът", настоя той в кулоарите на народното събрание.

По думите му единството и силата на ДПС трябва да бъдат запазени, но трябва да се променят принципите на управление в партията, защото според него се е видяло, че едноличното управление води до тези процеси.

"Нека да видим процесите, от вчера видяхте - има натрупано напрежение, видяхте и начина, по който гласувахме. Ние споделихме позицията, която представи почетният ни председател д-р Ахмед Доган. Съображенията за това бяха, че да, г-н Росен Желязков е една прекрасна кандидатура в интерес на истината за министър-председател, но не е нормално в една страна членка на ЕС да няма никакъв преговорен процес – да се види дали програмите съвпадат, ако не в цялост - поне частично, да има ясно набелязани цели", отговори той на въпрос дали има разцепление в ДПС.

За изказването на Делян Пеевски, другият председател на ДПС, Чакъров заяви, че в ДПС всички са евроатлантици.

"Само ще ви припомня за изказването на доктор Ахмед Доган през 1999 г., като председател на парламентарната ни група, което бе ключово за отдаването на въздушното пространство на България по време на Косовската криза и това отвори и трасира пътя на България за членство в НАТО", добави той. 

Пеевски: Видяхме, че ДПС има 30 евроатлантически депутати. И те ще бъдат депутати

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна