Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси не е сигурен за четвъртфинала с Еквадор

Меси получи контузията в мача с Чили.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на аржентинския национален отбор по футбол Лионел Меси все още е под въпрос за четвъртфинала срещу Еквадор от турнира Копа Америка, заяви селекционерът на световните шампиони Лионел Скалони. Срещата трябва да се играе в ранните часове на петъчния ден (04:00 часа българско време) на "NRG Stadium" в Хюстън (Тексас).

Меси, който получи травма в задната част на бедрото на десния крак в срещата срещу Чили в груповата фаза, не взе участие в последната среща с Перу. По стечение на обстоятелствата селекционерът Скалони също не води отбора от пейката заради наказание от една среща и така двамата с осемкратния носител на "Златната топка" гледаха от трибуните.

"Ще изчакаме няколко часа и ще вземем решение. Да изчакаш още един ден винаги е по-добре. Дали ще играе, ще решим въз основа на отговора, който ще ми дадат лекарите", каза Скалони на пресконференция, след като Меси бе видян да тренира с отбора. "Ще се опитаме да го вдигнем в най-доброто му състояние, за да играе. Но ако това не се случи, ще се опитаме да намерим най-доброто решение за отбора. Ще говоря с него днес, мисля, че е честно той да има още време и да тренира колкото може".

Аржентина, които освен световни шампиони, са и победители в турнира на Южна Америка, ще се опита да вземе своя 16-и трофей в Копа Америка. Техният съперник Еквадор обаче показа, че притежава характер, качества и борбеност, след като изхвърли Мексико с 0:0 в групата.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна