Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драма с дузпи прати Аржентина на полуфинал за Копа Америка

Футболистите на Аржентина са полуфинал на турнира Копа Америка

Отборът на Аржентина стигна до драматична победа срещу тима на Еквадор с 5:3 след изпълнение на дузпи в 1/4-финален мач от Копа Америка. Мачът свърши при равенство 1:1, а при изпълненията от бялата точка “албиселесте” се наложиха с 4:2. Лисандро Мартинес (35') откри за аржентинците, а късен гол на Кевин Родригес (90'+2') прати мача в следващ етап.

В срещата взе участие и бившият футболист на ЦСКА София - Жорди Кайседо. Той започна на резервната скамейка и се включи в самия край на мача, като можеше да се разпише в добавеното време, но ударът му не бе насочен правилно и мина встрани от вратата.

Първият четвърт час имаше двупосочен характер, като дори еквадорците имаха няколко възможности да шокират именития си съперник. Сармиенто получи чудесно подаване в наказателното поле и само перфектната намеса на Емилиано Мартинес запази равенството.

Последва натиск от страна на "албисилесте" и в 27-ата минута Енцо Фернандес нацели гредата. Осем минути по-късно падна и първото попадение в мача, когато след изпълнение на корнер топката стигна до Лисандро Мартинес, който засече с глава. Еквадорският страж Александър Домингес изби, но след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR стана ясно, че го е направил сле като коженото кълбо е преминало голлинията.

Доминацията на световните шампиони продължи в следващите минути и малко преди края на полувремето Фернандес се размина с нова възможност, като този път стреля в аут и пропусна шанса да даде стабилен аванс за отбора си на полувремето.

Пропускът можеше да се окаже фатален, тъй като в средата на втората част играчите на Еквадор получиха шанса да изпълнят дузпа. Валенсия обаче стреля в гредата и резултатът остана непроменен.

При дузпите Лионел Меси пропусна първата, когато топката се удари в гредата, но Аржентина се съвзе и спечели с 4:2 и се класира за полуфиналите. 

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна