Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще играе на корт 1 в Лондон

Двама юноши се борят за влизане в основната схема на Уимбълдън

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

Десетият поставен в схемата на Откритото първенство на Великобритания Григор Димитров трябва да изиграе в петък мача си от третия кръг на турнира от Големия шлем.

Този път най-успешният български тенисист в историята ще излезе на корт 1 в „Ол Инглънд клъб“ в Лондон, където ще се изправи срещу 33-ия в ранглистата Гаел Монфис. Това означава, че дори при дъжд срещата ще се проведе, защото съоръжението, с капацитет за 12 345 зрители, има подвижен покрив.

Мачът на Гришо е втори в програмата, която започва в 15 часа наше време след срещата при дамите Жасмин Паолини – Бианка Андрееску.

Монфис води с 4-1 победи, но за последен път двамата приятели още от академията на Муратоглу в Париж се срещнаха преди поведе от 8 години – през 2016-а в Маями.

Днес ще има българско участие и в квалификациите при юношите, които се провеждат в Роухемптън, Лондон.

Поставеният под №3 в пресявките Александър Василев победи вчера с 6:1, 6:4 Алфи Кинг от Великобритания. За влизане в основната схема левичарят, който е братговчед на Григор Димитров, ще играе срещу Лоренцо Анджелини от Италия.

№8 в схемата на квалификациите Анас Маздрашки направи обрат и се наложи с 6:7(4), 7:6(1), 10-7 над Хоакин Гийерме от Никарагуа. За влизане в основната схема Маздрашки ще играе днес срещу Закария Хамруни от Великобритания.

При девойките Йоана Константинова загуби с 3:6, 4:6 от Тийгън Буш от Великобритания.

Директно от основната схема при девойките ще започнат Росица Денчева, Ива Иванова и Елизара Янева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна