Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия атакува Украйна с няколко групи ударни дронове

Снимка: БГНЕС

Русия е използвала няколко групи ударни дронове за атаки в Украйна тази нощ. Двама души са загинали и повече от 20 са били ранени при руските нападения през изминалия ден.

Руските атаки с дронове са били насочени към Киевска и Житомирска област от север, а от юг към Днепропетровска и Николаевска област. Одеска област е била атакувана с безпилотни апарати от Черно море. Експлозии са отекнали в Одеса и Черноморск.

От руска страна се съобщава за свалени украински дронове над Ростовска област. Няма данни за пострадали.

Две са жертвите на руските удари в различни райони на Украйна в четвъртък. При ракетна атака е загинала жена в Одеса, а седем души са били ранени. Нанесени са щети на пристанищна инфраструктура, по данни на местните власти. В селище в Харковска област също е загинала една жена при атака с управляема бомба. В района на фронтовата линия в Донецка област са пострадали девет цивилни след обстрел с дронове и артилерия. Седем други са били ранени в Никопол, Днепропетровска област, и двама в Херсон.

Междувременно от руското министерство на отбраната съобщиха, че са започнали учения с участие на мобилни ядрени ракетни комплекси „Ярс“. Две подразделения ще изминат над 100 км и ще упражняват маскировка и разгръщане, се посочва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна