Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски категоричен: Няма разцепление в ДПС

Делян Пеевски, Снимка: БТА
Снимка: БТА

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски отрече думите на президента Румен Радев, че България се превръща в нетен донор на Украйна.

"Това са отново създаване на страхове, говорене на глупости. Има си позиция, няма такова нещо. Всичко е обяснено. Нека да спрем с тия спекулации, да гледаме държавата, да има управление. Не е така, няма да се дава. Това ще е с приспадане. Излишно е това да се прави", коментира той. 

Пеевски не отговори дали вече е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за случващото се в партията и парламентарната група. Пеевски обаче отрече да има разцепление и обвърза този въпрос с коментираните в пленарна зала назначения на кадри на Движението за областни управители.

"Тази тема не седи на дневен ред. Надявам се, че във всички има разум. ДПС е втора партия, много сериозна организация. Надявам се, че колегите са разумни. Няма да позволя на проруските партии да се гаврят с нашите хора, което опитаха днес. Нашите хора не са втора класа, те са първа класа, и ще направя каквото трябва, за да никой да не си позволява да им говори така. Проруските партии, в лицето на "Възраждане", днес, това е много опасно. Да не си го позволяват никога", коментира той. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна