Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания остава без Педри

Снимка: БТА

Испанската футболна федерация потвърди в събота, че халфът Педри, който напусна с контузия мача с Германия още в самото начало, страда от изкълчване на лявото коляно и ще пропусне всички срещи до края на Евро 2024.

"Медицинските прегледи показаха, че Педри Гонсалес страда от изкълчване втора степен на вътрешна връзка на лявото коляно", написаха от федерацията в комюнике.

Ръководството уточни, че той няма да играе в полуфинала срещу Франция и евентуалния финал, но ще остане в Германия до края на първенството.

Халфът остана на тревата след груб фаул на Тони Кроос в четвъртата минута при контраатака, като се опита да продължи мача, но бе принуден да напусне игра и бе сменен от Дани Олмо. Той се завърна на терена, за да празнува класирането на отбора си, като имаше бандаж на коляното и куцаше.

21-годишният играч се завърна за Испания след година и половина отсъствие, дължащо се на различни контузии, като до момента бе сред ключовите играчи на селекционера Луис де ла Фунте.

Германецът Тони Кроос, който изигра последния мач в кариерата си, поиска прошка на Педри и му пожела бързо възстановяване. "Очевидно е, че моето намерение не бе да те контузия. Пожелавам ти бързо възстановяване и всичко най-добро в бъдеще. Ти си голям играч", написа Кроос в социалните мрежи.


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна