Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Размяната на удари между Русия и Украйна продължава

Снимка: БНР архив

Размяната на удари между Русия и Украйна продължи и през изминалото денонощие. По данни на Киев украинските военни са ударили склад за боеприпаси в руската област Воронеж. Москва е атакувала цели в районите на Херсон и Одеса. 
Властите в Русия обявиха извънредно положение в части от Воронежка област. Причината за това е пожар в оръжеен склад, възникнал след нападение с украински дронове.

Няма пострадали, но детонацията на боеприпаси продължава, уточниха местните власти. По-рано руската противовъздушна отбрана съобщи, че е свалила четиринадесет украински дрона в Курска и Белгородска област. 

Руските балистични ракети "Искандер" са унищожили две пускови установки за зенитно-ракетни системи "Пейтриът" в района на Одеса, съобщиха руските държавни информационни агенции в неделя, като се позоваха на руското министерство на отбраната. 

Нападението е извършено в района на пристанище Южни, съобщи държавната информационна агенция ТАСС, позовавайки се на изявление на министерството.

Киев от своя страна обяви, че са свалени всички 13 дрона, изстреляни от Русия тази нощ. При руски обстрел в южния регион Херсон са загинали трима души.

Продължават възстановителните дейности в Северна Украйна след като руски удари срещу енергийни обекти оставиха без ток над 100 000 домакинства.

Прекъснато беше и водоснабдяването на регионалния център Суми. 
По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна