Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките власти забраниха шествие в защита на християнското семейство, последваха протести

Снимка: БГНЕС, архив

Гръцките власти забраниха шествие в защита на християнското семейство в Атина. В същото време беше дадено разрешение за гей парад.  Тази действия доведоха до организиране на голяма демонстрация в Солун.

Депутати от опозицията оцениха днес като голяма грешка на министъра по защита на гражданите да позволи гей парад и да забрани демонстрация в защита на християнското семейство.

В Атина забраната от страна на полицията предизвика мощна съпротива в Солун, където се събраха хиляди протестиращи срещу пренебрегване на християнските ценности.

Демонстрантите носеха национални знамена и икони, като скандираха срещу по думите им действащия "гей тероризъм".

Майки с деца и активисти на националистическите партии обвиниха правителството в пренебрегване на християнските ценности за семейството. Те посочиха много причини за катастрофалното намаляване на раждаемостта в страната.

На протестната демонстрация участваха дори и малки деца със знамена "Християнство или смърт", което предизвика реакция на организации в защита на децата.

От националистическата партия "Ники" заявиха, че Гърция е християнска държава и всички трябва да се съобразяват с религиозните чувства на нацията.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна