Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тийнейджър от Ботев (Пд) пред трансфер в Болоня

Димитър Папазов
Снимка: БТА

Младият талант на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов е много близо до трансфер в италианския елитен футболен отбор Болоня, който ще участва в Шампионската лига. Новината в Италия бе разпространена от Calciomercato и цитирана от БТА.

Папазов ще навърши 18 години след няколко дни и може да подпише с италианския клуб, като според източници от Апенините той вече е преминал задължителните медицински прегледи. Журналистът Лоренцо Лепоре твърди, че Болоня ще плати 400 хиляди евро за крайния защитник плюс определени бонуси.

Болоня бе хитът в Серия А през изминалия сезон, като си осигури право на участие в Шампионската лига. Новият треньор на тима Винценцо Италиано, който замени преминалия в Милан Тиаго Мота, търси нови подкрепления за отбора си. Болоня вече се раздели с нидернадския национал Джошуа Зиркзее, който премина в Манчестър Юнайтед, а пред напускане е и италианският национал Рикардо Калафиори, на чието място може да пристигне опитният защитник от Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс.  

Левичарят Димитър Папазов парафира първия си професионален договор с Ботев миналото лято, а през миналия сезон изигра 18 мача и дори отбеляза дебютно попадение в домакинския мач с Етър. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени