Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

партньорска публикация
Олимпийски игри Париж 2024 от 26 юли до 11 август само в ефира на Българската национална телевизия

Ивет Лалова, Симона Дянкова и Лаура Траатс в екипа нa БНТ за Олимпиадата

От 26 юли до 11 август единствено Българската национална телевизия ще излъчи Летните Олимпийски игри в Париж. 250 часа спорт в ефира очакват зрителите на БНТ 1 и БНТ 3, като акцент в тези часове са състезанията с участието на българските спортисти. Както винаги, дирекция „Спорт“ на обществената телевизия ще осигури на почитателите на спорта детайлно и експертно отразяване на най-грандиозното спортно събитие през лятото на 2024 г.

На Олимпиадата в Париж страната ни ще бъде представена в 16 спорта – бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, гребане, джудо, кану каяк, лека атлетика, модерен петобой, плуване, спортна гимнастика, спортна стрелба, таекуондо, тенис, фехтовка, художествена гимнастика. БНТ ще покаже българското представяне, което е част от международния телевизионен сигнал, както и финалите в най-популярните олимпийски спортове.

По традиция Българската национална телевизия ще предложи на зрителите богата студийна програма с най-добрите журналисти с опит в отразяването на големи спортни форуми, интересни гости в различни видове спорт и ексклузивни ко-водещи – голямата звезда в леката ни атлетика Ивет Лалова и Олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020 с ансамбъла на България Симона Дянкова и Лаура Траатс.

Предаването „Днес на Игрите“, запазена марка на БНТ и лидер в компетентните спортни анализи, ще се излъчва всяка вечер по време на Олимпиадата – от 19:00 ч. до 20:00 ч. по БНТ 1. Две са двойките водещи на „Днес на Игрите“ – единият екранен тандем е Симона Дянкова и Илиян Енев, а другият е Лаура Траатс и Радостин Любомиров.

Лаура Траатс и Радостин Любомиров ще имат честта да бъдат водещи във вечерта на 26 юли, петък, когато е официалното откриване на Олимпиадата във френската столица. Грандиозната церемония край бреговете на река Сена, която ще бъде превърната в огромна сцена на открито, започва точно в 20:30 ч. в ефира на БНТ 1 и БНТ 3.

Най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова ще бъде специален репортер на БНТ в Париж, както и, разбира се, анализатор на състезанията по лека атлетика в тандем с Евгени Николов.

Всяка сутрин по време на Олимпиадата ще започва с предаването „Добро утро, Париж!“ с водеща Десислава Францова. От понеделник до неделя „Добро утро, Париж!“ е от 9:10 ч. до 9:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3. Олимпийският маратон по БНТ приключва всеки ден с 30-минутен обзор с начален час след 23:00 ч.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени