Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец стартира с 3 гола в Шампионската лига

Снимка: Спортал

Лудогорец победи Динамо Батуми с 3:1 в първи мач от първия кръг на Шампионската лига и взе добър аванс за реванша след седмица в Грузия. Головете за българския шампион бяха дело на Бърнард Текпетей, Рик Джонатан и Аслак фон Витри, а Владимер Мамучашвили отбеляза почетното попадение за гостите.  

Треньорът Георги Дерменджиев бе заложил на няколко българи в титулярния състав, като от първата минута започнаха Антон Недялков, Тодор Неделев и Ивайло Чочев. 

Лудогорец откри резултата в 13-ата минута на мача. Тогава при изпълнение на ъглов удар бе разиграно заучено положение, като топката бе подадена късо на Рик Джонатан, който се освободи с финт от защитник на Динамо и върна към непокрития Бърнард Текпетей на точката на дузпата, който с отсечен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратаря Рикардо Силва.

В 24-ата минута при бързо контраатака Руан Крус овладя в центъра и пусна моментално пас към Рик Джонатан, който се измъкна през центъра от защитник и стреля в десния ъгъл, като топката се удари в страничния стълб и влезе във вратата на грузинците.

През второто полувреме Динамо Батуми започна да поема по-големи рискове и да поглежда по-често към вратата на българите. Така в 62-рата минута Оноре Гомис проби отляво и върна хубаво топката към Владимер Мамучашвили, който замахна и  хладнокръвно финтира Диниш Алмейда и след това технично вкара във вратата на Серджо Падт.

В 72-рата минута Лудогорец си върна аванса от два гола в резултата. Норвежецът Аслак фон Витри изпълни много прецизно пряк свободен удар фронтално срещу вратата и стреля покрай стената в левия ъгъл на вратата на Рикардо Силва.  

Реваншът между двата отбора е следващата сряда (17 юли) в Батуми. Ако Лудогорец се класира напред в турнира в следващата фаза ще играя в победителя от двубоя между Динамо Минс от Беларус и Пюник Ереван от Армения. 


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна