Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогнозата за петък, събота и неделя: Слънчево и горещо с градуси до 40

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър с променлива посока, съобщиха за БТА от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък ще бъде слънчево и горещо. След обяд над източните райони ще има купеста облачност, но само на отделни места в югоизточните райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София - около 34°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има главно над южното крайбрежие и на отделни места там е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и топло, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра – около 21°.

През почивните дни отново ще бъде слънчево и горещо. Временни увеличения на облачността ще има в събота над източните райони, на отделни места там са възможни и краткотрайни валежи. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от изток-североизток.

Преобладаващите максимални температури ще са между 35° и 40°, по-ниски по Черноморието, където в следобедните часове ще духа бриз. 

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна