Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Керкез: Тежък мач, отиваме за добър резултат в Марибор

Душан Керкез
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез бе доволен след успеха на своя тим с 2:1 над Марибор в първия мач между двата тима от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Наставникът отново призна, че словенският отбор е фаворит в сблъсъка заради своя опит и заяви, че "канарчетата" трябва да бъдат още по-концентрирани в реванша, който по думите му ще бъде по-труден. 

"Тежък мач в Европа. Казах и преди, че Марибор е фаворит заради своя опит, а Ботев стъпка по стъпка се опитва да се завърне на картата на Европа и съм сигурен, че това ще се случи. Беше открит двубой, особено през второто полувреме. В някои моменти през втората част рискувахме и по този начин отбелязахме втория гол. Винаги е позитивно да печелиш, но трябва да сме подготвени, че мачът в Марибор ще бъде дори по-труден от днешния и ще се опитаме да вземем добър резултат и там", започна Керкез. 

"Знаем, че те са добър отбор, но разполагат и с някои изключително класни играчи като Йосип Иличич. Играхме като отбор, но и ние показахме индивидуална класа. Този мач беше сериозен изпит за нас. Първи мач в Европа на този стадион от 29 години. Усетихме емоцията на хората в града. Не е лесно да се справиш с това напрежение. Да играеш за Ботев на този стадион също не е лесно. През по-голямата част от двубоя бяхме добре ментално, но след като вкарахме гол Марибор използва факта, че бяхме разконцентрирани и съумяха да отбележат", коментира наставникът на Ботев и обърна внимание на факта, че двете попадения на неговия отбор бяха реализира от нови попълнения.

Никола Илиев ликува след победния гол за Ботев.

"Когато клубът привлича нови играчи, някои футболисти имат нужда от време за адаптация, но има и такива, които са готови веднага. Трябва да им помагаме, защото те имат своите качества и със сигурност ще ни помогнат. Най-важното е, че запазихме гръбнака на отбора и се опитваме да не правим големи промени наведнъж. Сигурен съм, че през този сезон ще играем сериозна роля в българското първенство и ще видим къде ще стигнем в Европа", допълни специалистът. 

"Много е важно играчите да бъдат по-концентрирани в реванша и да следват напълно нашия игрови план. Понякога във футбола можеш да направиш план, но играчи на Судани и Иличич или като Попов и Уджа могат да променят твоите планове във всеки един момент. Щастлив съм, че играем срещу толкова добър отбор като Марибор, защото и двата тима се опитват да се надиграват и да покажат най-доброто от себе си", каза още Душан Керкез и призна, че клубът планира да привлече още един флангови състезател. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна