Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гаф след гаф: Байдън сбърка Зеленски с Путин – Камала Харис с Доналд Тръмп

Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Джо Байдън погрешка представи по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон президента на Украйна Володимир Зеленски като Владимир Путин, съобщи Франс прес.

Докато посрещаше украинския държавен глава, Байдън заяви: "А сега аз искам да дам думата на президента на Украйна, който има толкова кураж, колкото и решимост. Дами и господа, президентът Путин".

Вече усетил се, 81-годишният Байдън отново се върна на микрофона, и добави: "Той ще победи президента Путин. Президентът Зеленски! Аз съм толкова фокусиран върху това Путин да бъде победен".

Но впоследствие Байдън допусна нов лапсус и обърка Доналд Тръмп с Камала Харис. Той заяви, че не би избрал Доналд Тръмп за вицепрезидент, ако не беше сигурен, че тя ще бъде подходяща за президент, очевидно визирайки Камала Харис.

Вече отговаряйки на въпроси на журналисти, президентът на САЩ заяви, че е в добро здраве и не би се подложил на друго неврологично изследване, за да се провери остротата на мисълта му, ако лекарите му препоръчат това.

Байдън заяви също така, че не е вярно, че му се налага да си ляга в 20 ч., но добави, че вместо да започва деня си в 7 ч.  и да си ляга в полунощ, ще бъде по-умно ако намали темпото.

Американският президент е следен внимателно в последно време след катастрофалното си представяне на диспута с Доналд Тръмп на 27 юни, предаде БТА.

Представители и привърженици на Демократическата партия призоваха неколкократно Байдън да се оттегли от надпреварата за Белия дом, но той все уверява, че е в перфектно здраве и няма да го направи.

Байдън категоричен: Победих Тръмп веднъж и ще го направя отново


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна