Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БК Спартак (Плевен) ще играе пак в Северната лига

Плевенчани (в сини екипи) завършиха четвърти в първенството.
Снимка: Sesame Национална Баскетболна Лига

Отборът на Спартак (Плевен) ще участва в Европейската северна баскетболна лига (ENBL) и през следващия сезон 20224/2025, обявиха от клуба и от лигата.

"През миналия сезон се завърнахме в европейските турнири след дълго отсъствие. Най-вярната и многобройна публика задължава да продължим напред с всички сили. Сезон 2024/2025 в ENBL се очаква да бъде изключително сериозен и затова ще направим всичко възможно да повишим нивото на Спартак! Огромни благодарности на Едгарс Зандерс и екипа му, които демонстрират огромно доверие и уважение към нашия клуб", информираха от Спартак  на официалната си страница във Фейсбук.

Българският клуб е 11-ият отбор с повече от един сезон в европейската клубна надпревара по баскетбол за мъже.

Три отбора - чешкият Баскет Бърно, естонският Тарту и латвийският Валмиера играят в състезанието от 2021 година. Литовският Шяуляй е участник във Финалната четворка през 2022-а и 2024 година и бе част от лигата в три последователни сезона, а полските Зельона Гора и Старт Люблин играят съответно от 2022-а и 2023 година.

"Спартак Плевен се доказа като труден противник на родна земя. Старши треньорът Любомир Минчев и състезателите му победиха бронзовия медалист в лигата от 2023 година Старт Люблин със 101:95 в хода на турнира. Българите направиха здрава битка и срещу литовския Ювентус, губейки с 82:92. Местните любимци Николай Стоянов и Константин Тошков бяха подкрепяни от солидни чужденци като Браянт Томас и Родни Първис през миналия сезон", пишат от ENBL на официалния си уебсайт и добавят:


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна