Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (София) представи новия собственик

Веселин Стоянов поема щафетата от Иван Василев.
Снимка: БТА

Бизнесменът Веселин Стоянов беше представен днес като нов собственик на Локомотив (София), след като поема управлението и контрола върху клуба от Иван Василев. Василев, бивш нападател на червено-черните", издържаше тима в продължение на девет години, но също така имаше основна заслуга и за възраждането му след фалита на последните притежатели на предишната съдебна регистрация Петър Касев и Кирил Льосков.

"Какво сме постигнали заедно? Историята ще го отчете. Съжалявам за разрива между Иван Василев и феновете, което му се отрази и на здравословното състояние. Той самият видя, че трябва да се случи една промяна. Освен това нашият основен спонсор Бетано се оттегли. Ситуацията беше влошена. А само след няколко месеца ще честваме 95 години от основаването на Локомотив. И ако бяхме допуснали да бъде закрит клуба, това щеше да бъде позор", започна Стоянов.

Той обясни, че се занимава с търговия и производство на химически материали, а също така с транспорт на високорискови вещества. Също така работи и с взривни материали, има концесия на кариери и охранителна дейност.

Стоянов представи и част от промените, като натърти, че Иван Василев остава в управата на клуба и ще продължи да помага. Съвсем скоро ще има нов основен спонсор и това ще бъде букмейкърска компания, но името й ще бъде обявено на по-късен етап.

Иво Котев, който досега беше административен директор, поема позицията на изпълнителен директор. Досегашният такъв Бойчо Величков става технически шеф, а и остава в управата.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна