Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Примош Роглич се оттегли от Обиколката на Франция

Примож Роглич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от претендентите за титлата на Тур дьо Франс Примож Роглич прекрати участието си в най-престижната колоездачна обиколка преди старта на 13-ия етап – ден, след като бе въвлечен в инцидент, обявиха от тима му.

Словенецът се свлече до шестото място в генералното класиране, след като рамото му пострада в четвъртък. 34-годишният състезател на Red Bull Bora Hansgrohe сега вероятно ще насочи вниманието си към Ла Вуелта – Обиколката на Испания стартира на 17 август.

„Примож Роглич беше прегледан внимателно от медицинския ни щаб след вчерашния етап и отново тази сутрин. Беше взето решение той да не стартира днес, за да се фокусира върху предстоящите си цели. Желаем ти скорошно оздравяване, Примож“, написаха от отбора му в социалните мрежи.

Трикратният шампион на Ла Вуелта и миналогодишен победител в Джирото беше един от четиримата фаворити на Тура. Преди инцидента в четвъртък, той изоставаше от лидера Тадей Погачар с 2 мин 15 сек. Той има едно четвърто място в Обиколката на Франция през 2018 и второ две години по-късно.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна