Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович на десети финал на "Уимбълдън"

Новак Джокович ще играе финал на "Уимбълдън" в неделя срещу Карлос Алкарас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Поставеният под номер 2 сърбин победи с 6:4, 7:6 (2), 6:4 Лоренцо Музети за 2 часа и 47 минути и ще играе 10-ти финал на "Уимбълдън".

Седемкратният шампион в Лондон, претърпял операция на коляното през юни, изпита трудности в някои моменти от двубоя, но успя да се наложи срещу италианеца след по-силна игра в ключовите разигравания.  

Двамата тенисисти записаха по 34 печеливши удара, а 37-годишният Джокович допусна 34 непредизвискани грешки срещу 31 за Музети, който се намира на 25-то място в световната ранглиста.

В първия сет Новак Джокович направи пробив за крайното 6:4, а във втората част се стигна до тайбрек, в който опитният сърбин поведе с 4:1 и затвърди аванса си при 7:2.

При 3:5 в последния сет играещият първи полуфинал в турнирите от Големия шлем Музети спаси три мачбола, но в следващия гейм срещата приключи при четвъртата възможност в полза на Новак Джокович.

"Винаги съм го казвал, но "Уимбълдън" е повече от детска мечта за мен, да играя и да го спечеля. Мечтаех да бъда на най-важния корт в света, който е тук. Надявам се в неделя титлата да бъде в моите ръце. Трябваше да се постарая много, за да спечеля сега. Доволен съм и се вълнувам много преди да изиграя още един финал в Лондон", заяви сръбският тенисист след победата си над Музети. 

В неделя Новак Джокович ще се изправи срещу защитаващия титлата си Карлос Алкарас в повторение на финала от миналия сезон.

Сръбският тенисист, 24-кратен шампион от турнирите от Големия шлем, има три победи в общо пет мача срещу испанеца в досегашните двубои между двамата.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна