Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия и Саутгейт са първите с два поредни загубени финала на ЕП

Гарет Саутгейт призна превъзходството на Испания срещу Англия във финала на европейското първенство по футбол
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Англия загуби драматично от Испания с 1:2 и не успя да спечели първата си европейска титла. “Трите лъва” са световни шампиони от 1966 година, но никога не са стъпвали на европейския връх.
Англия стана първият отбор, който губи два поредни финала на Европейско първенство. През 2021 година британците отстъпиха след дузпи на Италия. Тогава те отново бяха водени от Гарет Саутгейт, който пък е първият треньор, загубил два поредни еврофинала.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт беше много тъжен след загубата от Испания във финала на Евро 2024, но призна превъзходството на съперника. Той похвали представянето на своите футболисти на първенството и не пожела да отговори дали ще остане на поста си.
“Мисля, че Испания беше най-добрият отбор в турнира. Не можахме да владеем достатъчно дълго топката, а това е задължително, за да имаш успех срещу испанците. В последните 10 минути те създадоха няколко положения и стигнаха до победата. Тъжно ми е заради момчетата, които бяха невероятни. Гордея се с всичко, което футболистите направиха. Малко не ни стигна”, коментира Саутгейт.
“След гола на Коул Палмър за 1:1 получихме импулс и наистина вярвахме, че можем да спечелим. В самия край на мача стигнахме до възможност да изравним, но не се получи”, не скри съжалението си наставникът на “трите лъва”.
“До почивката не дадохме почти никакви шансове на съперника. Не съумяхме да задържим това ниво през цялото време. Моето бъдеще? Сега не е моментът да коментираме тази тема. Ще говоря с точните хора, но първо ще си дам малко време. Отборът ни показа характер и не се предаде в нито един мач. Повечето момчета са млади и вероятно ще играят на още европейски и световни първенства”, добави Саутгейт.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна