Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск: Изтрихме CrowdStrike от всички наши системи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск сподели в петък, докато отговаряше на потребител в социалната платформа "X", че CrowdStrike е премахнат от всички системи, без да уточнява коя от неговите компании има предвид.

По-рано стана ясно, че софтуерна актуализация на компанията за киберсигурност CrowdStrike е довела до масовия ИТ срив по целия свят.

Изпълнителният директор на CrowdStrike Джордж Кърц заяви, че инцидентът не е причинен от кибератака. "Проблемът е идентифициран, изолиран и е въведена корекция", каза той.

Междувременно беше съобщено, че компанията на Мъск - Tesla Inc. е спряла някои производствени линии в своите фабрики поради глобалното ИТ прекъсване, причинено от актуализация на антивирусния софтуер на Crowdstrike - Falcon Sensor, съобщи Business Insider, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Според информацията, Tesla е изпратила някои от производствените работници у дома по-рано по време на нощната смяна в заводите на компанията в Спаркс, Невада и Остин, Тексас.

Главният изпълнителен директор на Microsoft Corporation Сатя Надела пък написа в публикация в социалните медии, че "CrowdStrike пусна актуализация, която започна да оказва влияние върху ИТ системите в световен мащаб", добавяйки, че двете компании работят за предоставяне на "технически насоки" на клиентите.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна