Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кацаров с победен гол и червен картон за Крумовград

Отборът на Крумовград победи състава на Славия в първия кръг на новото футболно първенство

Отборът на Крумовград стартира с победа новия сезон във футболната Първа лига. Играчите на Атанас Рибарски постигнаха минимален успех с 1:0 над Славия като домакин във втория мач от първия кръг на шампионата. Единственото попадение в срещата реализира Божидар Кацаров още в 11-ата минута на мача. Капитанът на Крумовград обаче остави своя отбор с човек по-малко на терена в 65-ата минута, когато посегна опасно при единоборство с Цветелин Чунчуков и бе изгонен от игра с директен червен картон. Двата тима завършиха срещата с по 10 души на терена, след като и Емил Мартинов от състава на Славия напусна преждевременно след втори жълт и съответно червен картон в четвъртата минута от добавеното време на мача. 

Двубоят започна отлично за домакините, които откриха резултата още в 11-ата минута с първия гол за новия сезон в Първа лига. След късо изпълнение на корнер топката бе центрирана към наказателното поле, където Матей Шимич надскочи Виктор Генев и свали към Божидар Кацаров, който стреля неспасяемо от въздуха от близка дистанция за 1:0.

Четири минути след това Наско Милев шутира точно от около 20 метра, но не затрудни Светослав Вуцов. 

В 33-тата минута играчите на Атанас Рибарски бяха много близо до второ попадение. Защитата на Славия не се справи с дълго изритана напред топка и Диего Рапосо се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но стражът на „белите“ показа добър рефлекс и улови. 

Минута след това вратарят на столичния тим отново имаше ключова намеса при силен диагонален шут на Момчил Цветанов от около 12-13 метра. 

След това Славия вдигна оборотите и до края на първото полувреме пропусна две чисти положения. В 41-ата минута Иван Минчев центрира от корнер към Виктор Генев, който изпревари Янко Георгиев и засече с глава, но топката се отби в дясната греда на вратата на домакините. 

В последната минута от редовното време на първата част „белите“ пропиляха още един чудесен шанс. Вратарят на Крумовград не се намеси убедително при далечен изстрел на Иван Минчев и Тони Тасев получи възможност да добави в опразнената врата, но от няколко метра стреля над напречната греда. 

Десет минути след подновяването на играта през втората част Серкан Юсеин отправи опасен изстрел от пряк свободен удар, преминал обаче над вратата на Светослав Вуцов. 

В 65-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена. Капитанът на Крумовград Божидар Кацаров посегна много опасно при единоборство за висока топка с Цветелин Чунчуков и удари с бутоните нападателя на „белите“, което принуди главния съдия Георги Давидов да му покаже директен червен картон. 

След като останаха с човек повече на терена, гостите от столицата опитаха да притиснат своя съперник в търсене на изравнително попадение.

В 77-мата минута Иван Минчев пробва късмета си с изстрел от близо 30 метра, който обаче прелетя над напречната греда. Три минути след това влезлият като резерва Карл Фабиен навлезе отляво в наказателното поле на Крумовград и стреля силно от малък ъгъл, но отново неточно. 

Славия също завърши мача с 10 души, след като Емил Мартинов, който се появи като резерва в 84-ата минута, си изкара два жълти картона само в рамките на седем минути и бе изгонен от игра в четвъртата минута от добавеното време на мача.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна