Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новаците Спартак и Септември затварят кръга в Първа лига

"Соколите" (в сини фланелки) откриват сезона в Пазарджик.
Снимка: ФК Спартак Варна

Последните два мача от първия кръг на Първа лига ще се изиграят в понеделник. В 19,00 часа Хебър е домакин на новака Спартак (Варна), а от 21,15 друг новак в елита - Септември, приема Берое в София.

Тази седмица ръководството на Хебър картотекира в Българския футболен съюз 21 състезатели. 7 са чужденците в състава, а юношите на клуба са 3. Душан Вукович чака още своята виза и щом я получи, ще бъде картотекиран. 11 са играчите, които са останали от миналия сезон в тима. Също 11 са и новите футболисти, съобщава БГНЕС.

С група от 26 играчи започва сезонът ФК Спартак. Новите попълнения до този момент са вратарят Мартин Величков, хърватският бранител Франьо Пърце, десният бек Радослав Димитров и полузащитниците Антонио Вутов, хърватинът Кристиан Илич, словакът Филип Лесняк и Бернардо Коуто от Португалия. В тима разчитат и на голям брой от своите юноши, които са основата на втория отбор, като част от тях вече имат професионални договори.

През миналия сезон Септември игра във Втора лига, където завърши на второ място, което позволи на тима да се върне директно в елитната дивизия. 

Берое успя да финишира в средата на класирането и игра в „групата на изпадащите“, която в крайна сметка спечели. През лятото много от лидерите напуснаха отбора, но някои полезни играчи останаха в тима. Но ако клубът от Стара Загора не се пребори поне за място в топ 10, скоро няма да се озове там.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна