Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоеви започват в Париж срещу сестри от Хонконг на 27 юли

Стефани (вляво) и Габриела Стоеви ще играят на трета олимпиада.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Излезе програмата за първите два дни на олимпийския турнир по бадминтон в Париж.

На двойки жени Габриела и Стефани Стоеви ще започнат третото си участие  в Игри още в първия ден на състезанието, 27 юли.

Трикратните европейски шампионки ще се изправят срещу друг дует, съставен от сестри - Йеюн Нга Тин и Йеюн Пю Лам от Хонконг. Мачът от група Б е с начален час 15:00 наше време. При успех българките, чийто треньор в момента е Петя Неделчева - Хранова, ще направят огромна крачка към продължаване във фазата на прякото отстраняване.

В неделя, 28 юли, Стоеви ще играят срещу водачките в групата Лю Шен Шъ и Тан Нин от Китай. Първите две двойки от четирите групи се класират за четвъртфиналите на олимпиадата. Последният дует в карето на Габриела и Стефани е Ани Ксю и Кери Ксю от Съединените щати.

"Всеки мач е важен, това са олимпийски игри. Подготвени сме добре и се надяваме да постигнем добри резултати", заяви Габриела Стоева за БНР. 

На 28 юли започва участието си и дебютантката Калояна Налбантова при жените. 18-годишната възпитаничка на Стилиян Макарски  ще играе в група А срещу водачката в световната ранглиста Ан Се Йън от Южна Корея.

Налбантова и Макарски

В групата на българката е и натурализираната китайка Ки Шуефей, която представя Франция. Само победителката продължава на осминафинал.

Трите ни бадминтонистки и техните треньори заминават за Париж утре сутринта.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна