Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дерменджиев доволен, че Делев е в състава за мача с Динамо (Минск)

Георги Дерменджиев
Снимка: ПФК Лудогорец

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че той и щабът му са запознати със силните и слабите страни на противника от Беларус Динамо (Минск). Също така той добави, че няма никакво значение кой е домакин и кой гост в първата или втората среща, защото целта е противникът да бъде отстранен. 

Лудогорец приема утре в Разград Динамо в първата среща от втория кръг на квалификациите в Шампионската лига, а реваншът е седмица по-късно в Унгария. УЕФА задължи отборите от Беларус да играят срещите си на неутрален терен и без публика заради участието на тази страна в руската военна агресия срещу Украйна.

"В такива сблъсъци фаворити няма, защото те също са шампиони. Ние сме ги гледали, проучвали сме за какво става въпрос. Това е един отбор, който играе по-директен футбол и по-силов футбол", започна Дерменджиев в анализа си на съперника.

В тима работят по възстановяването на играчите, а другата добра новина за Дерменджиев е, че Спас Делев отново има европейска картотека. Така Делев ще бъде на разположение за атаката.

"Винаги отговаряме на въпросите, които ги има. относно дали сме възстановени от мача с ЦСКА, отборът ще бъде готов за мача от физическа гледна точка. А Спас Делев е много опитен футболист, присъствието му е от изключително значение, така че аз съм много доволен, че той е обратно в състава".

"Това са особен тип мачове и тука няма домакини, няма гости. Важното е да можем да елиминираме противниковия отбор. Предимство е за съперника, че техния сезон е в разгара си, защото те игрово са много по-напред от нас. Но винаги съм казвал, че нямаме никакви оправдания и трябва да играем, за да ги елиминираме".

Включването на Делев пък е добра новина и в посока на това, че Квадво Дуа не е напълно готов. Първо той имаше по-дълга почивка заради участието си на Евро 2024 с отбора на Швейцария, а освен това се оказа, че си е тръгнал от националния тим с травма. "Квадво Дуа имаше здравословни проблеми след европейското първенство, но ще бъде в групата. Винаги съм искал настройката и нагласата да бъде изравнена без значение дали става дума за мач от първенството, или пък такъв от европейските турнири. Но въпреки всичко, има различна нагласа".

Официалната тренировка на тима от Разград е довечера от 19:30 часа, докато Динамо (Минск) ще излезе на стадион "Хювефарма Арена" в часа на срещата.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени