Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова започва срещу полякиня в Париж

Схемата при жените.
Снимка: БТА

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще играе срещу полякинята Магдалена Фрех в първия кръг на олимпийския турнир в Париж. За Томова това ще бъде дебют на олимпиада.


29-годишната софиянка, 49-а в световната ранглиста, попадна във втората четвърт на жребия, а при успех на старта тя ще играе във втория кръг срещу победителката от двубоя между поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и Юлия Грабхер (Австрия).

Томова има само една победа в пет мача срещу 57-ата в света в момента Фрех и то в първата среща помежду им в Лион през 2020 година със 7:5, 6:7(5), 6:4, след което 26-годишната полякиня записва четири поредни успеха и то без загубен сет. За последно двете се срещнаха в квалификациите на турнира в Хобърт (Австралия) в началото на сезона и достигалата до 42-ото място в класацията на WТА Фрех триумфира с 6:1 , 6:3.

Надпреварата на червените кортове в комплекса "Ролан Гарос" стартира в събота.

Специални гости на церемонията по тегленето на жребия бяха испанската легенда и олимпийски шампион на сингъл от Пекин 2008 и на двойки от Рио 2016 Рафаел Надал, бронзовата медалистка от Токио 2020 Елина Свитолина (Украйна), двукратният олимпийският първенец от Лондон 2012 и Рио 2016 Анди Мъри (Великобритания), олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Ангелик Кербер (Германия) и олимпийският златен медалист на двойки от Пекин 2008 Стан Вавринка (Швейцария).

Мъри, за когото това ще бъде последен турнир в кариерата, отказа участие в надпреварата на сингъл и ще играе само на двойки в тандем със сънародника си Дан Еванс.

Кербер също обяви, че приключва с тениса след Игрите в Париж.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени