Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович и Надал могат да се срещнат за 60-и път на олимпиадата

Рафаел Надал (в средата) по време на жребия.
Снимка: БТА

Новак Джокович и Рафаел Надал могат да имат един последен сблъсък помежду си на олимпийските игри в Париж. Жребият отреди двамата да могат да се срещнат още във втория кръг на надпреварата, която ще се проведе на кортовете на комплекса "Ролан Гарос".

38-годишният Надал, за когото това е последна година в Тура, ще играе с унгареца Мартон Фучович в първия кръг, докато Джокович започва с австралиеца Матю Ебдън. При победи на двамата, те ще изиграят своя 60-и мач помежду си, като балансът до момента е почти изравнен - 30 победи за сърбина и 29 за испанеца. Много е вероятно и това да бъде последната им битка, тъй като Рафа вече е близо до края на своята кариера. Последната среща между двамата бе именно на клея в Париж през 2022 г., когато Надал записа чиста победа в четвъртфиналите.

Надал е олимпийски шампион на сингъл от Пекин 2008, като има и златен медал на двойки от Лондон 2012. От своя страна Джокович никога не е ставал олимпийски шампион. Той има бронзов медал на сингъл от Пекин.

Световният номер 2 Карлос Алкарас започва срещу участващия с "уайлкд ард" Хади Хабиб от Ливан, докато шампионът от Игрите в Токио Александър Зверев стартира срещу испанеца Хауме Мунар. 

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени