Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорите на боксьорите не са очаквали лек жребий на ОИ

Жоел Арате (вдясно) и Борислав Георгиев в Париж.
Снимка: БФБокс

Знаем какво можем и за да изпълним целите си, трябва да го покажем, заявиха треньорите на националните отбори по бокс Борислав Георгиев и Жоел Арате след проведения снощи жребий за боксовия турнир на Олимпийските игри в Париж.

"Няма как да очакваме жребият да бъде лек, все пак това са Олимпийски игри - събрани са най-добрите от целия свят. Аз вярвам в това, което момичетата могат. Те са показали на какво са способни, здрави са, мотивирани и имат всичко необходимо, за да успеят. Мислим мач за мач, не си правим далечни планове", заяви Борислав Георгиев.

"Радослав, Рами и Хавиер познават голяма част от съперниците, които им се паднаха в схемата. Срещали са ги на спаринг или в официални мачове, знаят какво могат да очакват от тях. На първо време важно е да останат концентрирани и да се справят с напрежението, което съпътства едни Олимпийски игри. Покажат ли своята игра, вярвам, че ще ни зарадват. Тук сме точно за това – да покажем какво можем", допълни Жоел Арате.

При жените световната и многократна европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) ще започне от втория кръг и ще срещне победителката от мача между действащата номер 1 на планетата Хуан Сяо-вън (Тайван) или Бояна Гойкович (Черна гора). Светлана Каменова (57 кг) ще дебютира на Олимпийските игри срещу ирландката Микаела Уолш – многократна медалистка от европейски първенства и Европейските игри.

Радослав Росенов (63.5 кг) пръв ще стъпи от нашите на ринга. Той ще боксира в събота следобед с Баходур Усмонов (Таджикистан). Мачът е от 17:09 часа българско време. При успех многократният европейски шампион при юношите и младежите ще срещне първия поставен Уайът Санфорд (Канада). 

Шампионът от Европейските игри Хавиер Ибаниес (57 кг) е поставен под №2 в схемата и ще играе на 1/8-финалите с украинеца Айдер Абдураимов. Настоящият европейски шампион Рами Киуан (71 кг) започва своето участие с Дамиан Дуркач от Полша.

Първите мачове на националите:
27 юли, събота, от 17:09 часа: Радослав Росенов (63.5 кг) - Баходур Усмонов (Таджикистан)
28 юли, неделя, от 11:16 часа: Рами Киуан (71 кг) - Дамиан Дуркач (Полша)
30 юли, вторник, от 12:20 часа: Станимира Петрова (54 кг) - Хуан Сяо-вън (Тайван)/Гойкович (Черна гора)
31 юли, сряда, от 20:32 часа: Хавиар Ибаниес (57 кг) - Айдер Абдураимов (Украйна)
2 август, петък, от 15:46 часа: Светлана Каменова (57 кг) - Микаела Уолш (Ирландия).


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна