Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марк Христов и Ивайло Иванов научиха имената на съперниците си

Марк Христов (в синьо) започва срещу представител на Джибути.
Снимка: БФ джудо

Марк Христов и Ивайло Иванов изтеглиха тежък жребий за олимпийския турнир по джудо в Париж. Двамата български представители ще трябва да се изправят срещу много сериозни съперници още в ранната фаза на надпреварата.

24-годишният Христов ще направи дебют на олимпиада срещу Александър Усейн (Джибути) на старта в категория до 73 килограма на 29 юли. 26-годишният натурализиран французин Усейн няма съществени успехи в кариерата си досега, но при победа българинът ще има тежката задача на осминафиналите срещу световния шампион от Будапеща 2017 и петкратен индивидуален медалист от световни първенства Соичи Хашимото (Япония).

В категория до 90 килограма Ивайло Иванов ще излезе на татамито в първия кръг на 31 юли срещу състезаващия се за Ливан натурализиран руснак от чеченски произход Карамноб Сагайпов, пети от световното първенство в Абу Даби през май тази година, а евентуален съперник на европейския вицешампион от Прага 2020 Иванов на осминафиналите ще бъде водачът в схемата и защитаващ титлата си от олимпиадата в Токио 2020 Лаша Бекаури (Грузия), който почива на старта.

30-годишният българин участва на трети поредни олимпийски игри, като завърши седми в Рио 2016 и девети в Токио 2020, но в по-долната категория до 81 килограма.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна