Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал тренира с превръзка на "Филип Шатрие"

Рафаел Надал
Снимка: Ройтерс

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал се появи на кортовете на комплекса "Ролан Гарос" и взе участие в тренировка в петък заедно със съотборниците си от националния отбор на Испания Карлос Алкарас, Пабло Кареньо-Буста и Марсел Гранойерс.

38-годишният Надал трябва да играе в турнирите на сингъл и на двойки на Олимпийските игри в Париж, но в четвъртък се появиха информации, че той може и да не го направи. Неговият треньор Карлос Моя каза пред журналисти, че 14-кратният шампион от Откритото първенство на Франция има болки в бедрото и по тази причина е решил да почива.

На днешното занимание под затворения покрив на корт "Филип Шатрие" Надал се появи с бандаж и проведе пълноценна тренировка.

На сингъл испанецът трябва да играе в първия кръг на турнира с унгареца Мартон Фучович, а при победа във втория кръг може да се изправи срещу големия си съперник и номер 1 в схемата Новак Джокович от Сърбия. 

На двойки левичарят от Манакор ще си партнира с шампиона от "Ралон Гарос" и Уимбълдън Карлос Алкарас. В първия кръг двамата ще играят с аржентинците Максимо Гонсалес и Андрес Молтени. По програма мачът с Гонсалес и Молтени трябва да се проведе в събота, а вероятно в неделя Надал ще трябва да играе с Фучович.

Рафаел Надал е олимпийски шампион на сингъл от Игрите в Пекин през 2008 година и олимпийски шампион на двойки от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година заедно с Марк Лопес.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна