Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиа Каратанчева ще играе за две титли в Сеговия

Лиа Каратанчева
Снимка: БТА

Националката за „Били Джийн Кинг къп“ Лиа Каратанчева се класира за първия си финал на единично в турнир на Международната тенис федерация при жените в Сеговия, Испания.

Българката се наложи над Ная Берекоечеа от Франция с 6:1, 7:5 на турнира на твърди кортове с награден фонд 25 хиляди долара. Тя ще играе и на финала на двойки.

В първия сет 20-годишната Лиа започна стремително и спечели първите пет гейма. След това лесно затвори частта.

Втората започна по-равностойно, но Каратанчева проби за 3:2, само, за да допусне моментално рибрейк. Това не притесни 20-годишната българка, която отново взе подаването на съперничката и после обаче затвърди за 5:3. В десетия гейм по-малката сестра на Сесил Каратанчева сервираше за място на финала, но допусна брейк на нула. Лиа веднага обаче направи нов пробив и отново сервираше за победата. Този път тя беше пределно концентрирана и затвори срещата с гейм на нула.

Каратанчева направи пет пробива от осем възможности, а допусна два. Тя постигна 3 аса, но направи и 3 двойни грешки.

За титлата ще спори утре срещу Ясмин Мансури от Франция. Българката вече си осигури 30 точки за световната ранглиста, където сега е 489-а.

По-късно днес Лиа Каратанчева и Радка Зелничкова от Словакия ще играят на финала на двойки срещу Александра Осбърн (Австралия) и Анна Роджърс (САЩ).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени