Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Глушков очаква успешна олимпиада за българите

Георги Глушков в българското посолство в Париж.
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков е оптимист, че българските спортисти ще имат успешна Олимпиада в Париж.

Игрите във френската столица ще бъдат открити тази вечер и ще продължат до 11 август, а България ще бъде представена от 46 състезатели в 16 вида спорт.

"Имаме традиционни спортове, в които сме силни, и очакваме от тях добро представяне. Иска ми се младите състезатели да изплуват по някакъв начин и да ни изненадат. Да покажат, че и младите могат. Конкуренцията е здрава. Всички се готвят, тежко е, но аз се надявам. Бих им препоръчал да са спокойни, ведри и да гледат само да се представят възможно най-добре. Да не си мислят ние какво очакваме от тях, защото тук идва една психологическа тежест всеки ден и затова бих им препоръчал много-много да не четат, а да са концентрирани и да направят това, което могат. Смятам, че ще постигнат резултати", заяви Глушков в специално интервю за БТА.

България взе шест медала и три титли на предишната олимпиада в Токио, като всички отличия бяха спечелени от жени.

"Мисля, че тази година ще се доближим до този брой, може дори и повече. Аз се надявам лично, че този път ще имаме и добро представяне и от мъжете и те ще допринесат сериозно. Ще бъде хубаво да имаме с какво да се гордеем. Иска ми се млад състезател да излезе, да изпъкне, защото е важно. За тези състезатели, които им е втора, трета Олимпиада, е ясно какви са им възможностите, но един такъв млад ще бъде голям стимул и за другите в България", каза още Глушков.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени