Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София - Хебър пряко по "Хоризонт"

Отборът на ЦСКА София победи без проблем състава на Хебър при последната им среща в София

ЦСКА - София приема Хебър в двубой от втория кръг на футболното ни първенство. Мачът на стадион "Васил Левски". Срещата е от 19:00 часа и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризон" на Българското национално радио. Главен съдия ще бъде Иво Андреев. Както е известно, срещата ще се играе пред празни трибуни заради наказанието на "червените" след безредиците по време на баража за евротурнирите срещу ЦСКА 1948.

Двата отбора стартираха новата кампания със загуби. Тимът на Томислав Стипич отстъпи на Лудогорец (0:1) при гостуването си в Разград, докато пазарджиклии допуснаха поражение от новака в елита Спартак (Варна) с 0:2. Трябва да се отбележи, че момчетата на Веселин Великов играха с човек по-малко над 70 минути, след като Николай Николаев беше изгонен с директен червен картон, заради който ще пропусне днешния двубой в столицата.

ЦСКА - София показа добро лице срещу шампионите, особено през първото полувреме, но пропуснатата дузпа от Хайнц, както и още няколкото пропилени възможности, доведоха до минималната загуба. Все пак феновете на отбора виждат положителна промяна, свързана най-вече с налагането на млади играчи от школата.

Вчера "червените" представиха петото си ново попълнение - Джейсън Локило, който беше привлечен с трансфер от Хъл Сити. Стипич обаче разкри, че няма да може да разчита на крилото в мача срещу Хебър. Преди броени дни "гробарите" също осъществиха силен трансфер, след като привлякоха опитния бранител Милен Гамаков.
Домакините ще бъдат без Густаво Бусато, който все още изтърпява наказание от края на миналия сезон, както и без Марк-Емилио Папазов, който пък си изкара червен картон в срещата на дублиращия тим срещу Ловеч. До последно под въпрос ще бъде халфът Петко Панайотов, който получи лека травма срещу разградчани преди седмица.
През миналата кампания ЦСКА - София и Хебър се срещнаха два пъти - мачът в Пазарджик завърши при нулево равенство, а този в столицата с класическа победа за "червените".

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени