Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един застрелян и най-малко шестима ранени в парк в Рочестър, Ню Йорк

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек загина, а най-малко шестима други бяха ранени след масова стрелба в неделя в парк в северната част на щата Ню Йорк.

Полицията в Рочестър каза, че е реагирала около 18.20 часа местно време на информация за изстрели на голямо събиране в парка Maplewood, като мястото е открила няколко души с огнестрелни рани, съобщава Асошиейтед прес.

Уби е младеж на възраст около 20 години, друг е получи нараняване с опасност за живота и още петима души са били хоспитализирани с леки наранявания, каза капитан Грег Бело.

Самоличността на смъртоносно простреляната жертва все още не е разкрита в очакване на уведомление на неговото семейството, посочи още Бело.

Няколко полицейски агенции реагираха на инцидента в парка, включително полицията на Айръндекуит, шерифската служба на окръг Монро, полицията на Рочестър и полицията на щата Ню Йорк. Полицията в Рочестър потвърди, че по време на стрелбата в района е имало парти.

"В този момент не знаем колко хора са стреляли. Опитваме се да си да разпитаме възможно най-много свидетели", каза Бело.

Към момента няма задържани заподозрени, а разследването на инцидента продължава., съобщих още полицията.

Полицията помоли всеки, който разполага с видеозапис на стрелбата, да го изпрати на отдела за големи криминални престъпления, да се свърже с полицията или да се обади на теле. 311 или 911 с каквото и да била информация за стрелбата.

Рочестър е на около 547 километра северозападно от Манхатън.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени