Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи в шест спорта на Игрите днес

Йоана Илиева е осма в схемата при сабльорките.
Снимка: БФФехтовка

В шест спорта България ще има представители в понеделник, 29 юли, на олимпийските игри в Париж.

В 10:15 часа (наше време) започват квалификациите при смесените отбори на въздушен пистолет на 10 метра. Антоанета Костадинова и Кирил Киров са нашите представители в тази дисциплина в стрелковия комплекс в Шатору.

В 11:00 часа джудистът Марк Христов стартира в категория до 73 килограма с двубой срещу Александър Хусеин от Джибути, който е натурализиран французин. При успех Христов продължава на 1/16-финалите.

Габриела Георгиева ще плува в трета серия на 100 метра гръб в 12:13 часа. При добро представяне довечера тя ще участва в полуфиналите на дисциплината.

Във фехтовката Йоана Илиева ще започна участие на сабя с дуел срещу японката Риза Такашима. При очаквана победа софиянката продължава в елиминациите.

Радослав Росенов ще се боксира днес на олимпийския ринг в категория до 63,5 кг. На осминафиналите негов съперник е канадецът Уайт Санфорд.

Виктория Томова трябва да изиграе в понеделник срещата си от втория кръг на тенис турнира в комплекса „Ролан Гарос“. За 14:30 часа е насрочен двубоя срещу Ема Наваро от Съединените щати.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени